BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Számvevőket küldenek a brókercéggel üzletelő önkormányzatokra

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a kormány felkérésére megkezdte azon önkormányzatok ellenőrzésének előkészítését, amelyek a brókerbotrányban érintett vállalkozásoknál fektettek be.

Az ÁSZ-nak az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az áll: a számvevőszék az erre vonatkozó törvény alapján, valamint az elmúlt időszakban történt, "brókercégekhez kapcsolódó események társadalmi jelentőségére" tekintettel az ellenőrzések előkészítésének megkezdéséről döntöttek.

A számvevőszék az ellenőrzöttekkel kapcsolatos minden megállapítását jelentésbe foglalja, amelyet az ellenőrzések lezárását követően hoz nyilvánosságra a honlapján. A folyamatban lévő ellenőrzések egyes szakaszairól az ÁSZ hírportálján (www.aszhirportal.hu) keresztül tájékoztatja a közvéleményt - írták.
    
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön közölte, hogy a kormány soron kívüli törvényességi ellenőrzést kér az ÁSZ-tól azoknál az önkormányzatoknál, amelyek befektettek brókercégeknél. A kabinet kérése az, hogy az ÁSZ vizsgálja meg, e helyhatóságok milyen körülmények között helyeztek el pénzeket brókercégeknél - mondta. A miniszter tájékoztatása szerint 24 olyan önkormányzat volt, amely befektetett a Quaestornál, a Buda-Cashnél, illetve a Hungária Értékpapír Zrt.-nél. A befektetések összege 10,8 milliárd forintot tesz ki.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.