BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapesti fórumon találkozik a régió befektetői elitje

George A. Papandreou tartja a nyitóelőadást a Biztonság bizonytalan időkben című kelet-közép-európai kockázati és magántőke és vállalatfinanszírozási konferencián, amelyet június 11-én tartanak a budapesti Boscolo New York Palace Hotelben. George A. Papandreou, aki a legnehezebb időszakban – 2009 és 2011 között – volt Görögország miniszterelnöke, arról beszél, milyen tanulságokkal szolgál a görög válság a kelet-közép-európai régió és az EU egésze számára.

A Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület (HVCA) konferenciájának témái között szerepelnek a vonzó befektetési célpontként számon tartott Szlovénia privatizációs lehetőségei, a Budapesti Értéktőzsde és más regionális tőzsdék javuló IPO-kilátásai, valamint a régió vállalkozói és üzleti vezetői számára finanszírozási forrást nyújtó magántőke-piac helyzete Magyarországon, illetve a kelet-közép- és délkelet-európai régióban. A térség piaca újra felkeltette a magántőke-befektetői szakma legnagyobb neveinek érdeklődését, miután az Európai Kockázati Tőke Szövetség (EVCA) adatai szerint 14 százalékkal, 41,5 milliárd euróra nőtt az európai magántőke-befektetések értéke, a kiszállások összértéke új, 37,8 milliárd eurós európai rekordot ért el, és összesen 5500 európai vállalatnál (80 százalékuk kkv) történt magántőke-befektetés az elmúlt évben.

A kelet-közép-európai magántőke-társaságok most nagy hasznot termelnek befektetőiknek, és figyelemreméltó ügyleteken dolgoznak” – mondta Edward Keller, a konferencia egyik fő támogatója, a Dentons partnere. A legnagyobb nemzetközi magántőke-társaságok érdeklődésének élénkülését tapasztaljuk nemcsak Magyarországon, hanem általában véve a régióban, amitől új ügyletek egész sorozatát várjuk. E trend egyik fő mozgatórugója az érdemi magántőke-befektetési lehetőségek viszonylagos hiánya Nyugat-Európában, ami Kelet-Közép-Európára irányította a nagyobb alapok figyelmét - állítja Keller.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.