BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Négy magyar bank 108 milliárdot adott a betétbiztosítónak

Az MKB, az OTP, a Takarékbank és az Erste alkotta szindikátus jegyezte le az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) nemrég kibocsátott kötvényeit - mondta a Portfolio.hu-nak Orbán Gábor, az NGM államtitkára a csütörtökön beharangozott, pénteken megjelenő interjúban.

A részletekről a portál megkérdezte az OBA-t, az intézmény válaszából pedig kiderült, hogy az alap igazgatótanácsa rutinszerűen ősszel foglalkozik a következő évi díjpolitikával.

Még tavasz elején, a DRB Bankcsoport bedőlése miatt döntött úgy az OBA, hogy áthidaló kölcsönt vesz fel az MNB-től a kártalanítás fedezésére, ugyanis a tavalyi takarékcsődök 10 milliárd forint környékére apasztották a vagyonát. A kölcsön felvételére az akkori hírek szerint három hónapos futamidővel, változó kamatozással, a mindenkor érvényes jegybanki alapkamattal és állami készfizető kezesség mellett került sor, összege 107 milliárd forint volt.

Az alap kötvénykibocsátással refinanszírozta a kölcsönt. A portál megkeresésére az OBA annyit közölt, hogy június 3-án 107,7 milliárd forint összegben 7 évre, negyedéves törlesztéssel, Bubor+1,5 százalékos kamattal bocsátotta ki az értékpapírokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.