BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább fogytak a kötvényalapok

Újabb történelmi csúcsra, 5648 milliárd forintra nőtt május végére a befektetési alapok vagyona a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) friss adatai szerint. A mintegy 20 milliárd forintos növekmény nagyobbik része a tőkebeáramlásból származott. Továbbra is a vegyes alapok a háztartások kedvencei, ezek májusban 17,7 milliárd forintnyi friss megtakarítást vonzottak. A részvényalapok iránt is nő a kereslet, csaknem 5 milliárd forintnyi új pénz került beléjük, ennek és a hozamoknak köszönhetően a vagyonuk 284 milliárd forintra emelkedett.

Az egyre alacsonyabb hozamot elérő pénzpiaci és kötvényalapok tovább fogytak. A pénzpiaci alapok vagyona a hónap végén már csak 1365 milliárd forint volt. A likviditási alapokból csaknem 13 milliárd forint távozott, az euróövezeti alapokból is sok pénzt vontak ki a forintgyengülés után.

A kötvényalapokból 14,5 milliárd forintot vontak ki májusban, a nemzetközi kötvényalapok még vonzottak ugyan friss pénzt, a korábban a lakosság nagy kedvencének számító hazai rövid kötvényalapokból viszont 18 milliárd forintnál is több pénz távozott. A hosszú kötvényalapoknál szintén megindult a tőkekivonás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.