BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP biztosítja a garanciát az MTVA-nak

Egyetlen ajánlattevőként az OTP Bank nyerte az MTVA egymilliárd forint összegű bankgarancia keret biztosítására kiírt pályázatát – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A jelentkezők nem lehettek könnyű helyzetben, hisz az ajánlatkérő ugyanis felhívta a figyelmet, hogy hatályos hitelkeret-szerződéssel rendelkezik egy olyan komplex finanszírozási csomagra vonatkozóan, amelynek feltételeként vállalta: további pénzügyi adósság létesítéséhez az eredeti hitelnyújtók engedélyét beszerzi, illetve hogy a tulajdonában és/vagy vagyonkezelésében álló vagyontárgyakat, illetőleg bevételt nem terheli meg, azokra vonatkozó zálogjog bejegyzését nem engedélyezi.

Az MTVA azt is jelezte, hogy a bankgarancia keret fedezetéül állami garanciát, kezességvállalást nem tud biztosítani. (Az MTVA vélhetően a központi, Kunigunda utcai ingatlanának megvásárlása miatt került ez előbbi helyzetbe).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.