BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kockázati tőke: jól kezdte az idei évet a magyar piac

2015 első negyedéve során 26 kockázatitőke-befektetés zárult le eredményesen, amelyek 4,4 milliárd forintos összértéke 56 százalékos bővülést jelent az előző év azonos időszakához képest – derül ki a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentésében szereplő adatokból. Ezekhez a tranzakciókhoz egy kiemelkedő, 95 milliárd forint értékű private equity (magántőke) befektetés is társult az első három hónapban.

"2014. első negyedévéhez képest ismét növekedett a kockázati tőke tranzakciók száma és további emelkedésre számíthatunk a következő hónapokban, hiszen a Jeremie alapok, valamint a Széchenyi Tőkealap befektetési időszaka lejár 2015 végén” – emelte ki Horgos Lénárd, a HVCA elnökségi tagja, az M27 Absolvo partnere. – Ezeknek az alapoknak a befektetési aktivitása az elmúlt és az elkövetkező hónapokban is erősödik, így 2015-ben a teljes tranzakciószám akár meg is haladhatja az előző évi 100-as szintet – tette hozzá.

Az idei első negyedévben az összes tőkebefektetés 40 százaléka áramlott az üzleti és ipari szolgáltatások szektorába, amelyet 18 százalékkal követ a fogyasztási cikkek és kiskereskedelem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.