BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csalódást okozott a Morgan Stanley

Jelentősen elmaradt az elemzői várakozásoktól a Morgan Stanley harmadik negyedéves eredménye: az amerikai befektetési bank 1,02 milliárdos profittal zárt, szemben az egy évvel korábbi 1,69 milliárddal. Az egyszeri tételektől megtisztított bevétel 16 százalékkal 7,33 milliárd dollárra esett vissza.

A Bloomberg konszenzusa 63 centes egy részvényre eső nyereségről (EPS) szólt, ehhez képest igen szerény a 42 centes adatot közölt a vállalat. Büntettek is a befektetők, a New York-i nyitásban 5,7 százalékot esett a Morgan Stanley árfolyama. Ehhez fogható gyenge eredményt legutóbb három évvel ezelőtt produkált a cég, amelynek vezérigazgatója, James Gorman éppen arra volt büszke korábban, hogy a meglehetősen volatilis üzletmenetet kiszámíthatóbb sikerült tennie.

Most viszont nincs minek örülnie, a legnagyobb amerikai befektetési bankok közül náluk esett vissza a legjobban a kereskedelemből származó bevétel. A befektetés-menedzselésből megszerzett bevételük 59 százaléknyit zuhant, főként  az ázsiai piac összeomlása következtében, ebben is sereghajtó a pénzintézet. Gorman közleményében kiemelte, rendkívül volatilis globális környezetben kellett helytállniuk, amit csak súlyosbított a kínai tőzsdebuborék kipukkanása.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.