BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Százötven ember sem kérte a magáncsődöt

Alig kértek magáncsődöt, a több tízezer család ígérete helyett összesen 1756-an érdeklődtek egyáltalán, a kérelem eljutásáig pedig 147-en jutottak el.

Most, hogy megbukott a magáncsőd, hajlandóak végre változtatni a szabályokon? - ezzel a címmel adott be interpellációt az LMP-s Schmuck Erzsébet. Szerinte nem csak az a probléma, hogy túl szigorúak a magáncsőd feltételei, az sem garantált, hogy aki ezt választja, annak garantált marad a lakhatása. Völner Pál államtitkár azt felelte erre: nincs alapja annak az állításnak, hogy a magáncsőd megbukott volna. Máig 147 személy nyújtott be kérelmet magáncsődeljárásra, október végéig 1756 érdeklődőt regisztráltak összesen - sorolta.

Az MSZP-s Hiller István a Klik működéséről és a diákok romló teljesítményéről interpellált. Rétvári Bence szerint nagy problémák most sincsenek, legfeljebb egyedi rossz esetek. "Soha nem engedtem volna, hogy egy pesti irodaházból irányítsák Nagykanizsától Mátészalkáig az összes iskolát" - válaszolt Hiller, saját oktatási miniszteri időszakára utalva. Azt is elmondta: épp ma derült ki, hogy a Kliknek nincs sem telefonja, sem internete.

Önök azt ígérték, hogy két hét alatt rendet tesznek. Hányszor két hét kell? - ezt a kérdést tette fel a jobbikos Szilágyi György. Kontrát Károly államtitkár azt válaszolta: a kormány beváltotta az ígéretét, ma az emberek nagyobb biztonságban élnek Magyarországon. A Jobbikból Apáti István ugyanezzel a címmel interpellált, de ő a droghelyzetről kérdezett. Neki Kontrát Károly azt válaszolta: jelenleg csak egy olyan illegális anyag van forgalomban Magyarországon, amely nem minősül nyilvántartásba vett anyagnak, nemsokára azonban ez is nyilvántartásba lesz véve.

Dolgozik-e a kormány Paks2 alternatíváin, vagy mindent egy lapra tesz föl? Ezt kérdezte Szél Bernadett (LMP) Lázár Jánostól. "Három sárga lap a magyar kormánynak is kijár, de a vége akár még piros lap is lehet" - mondta. A fociban ugyan csak a 2006-os vb-n láthattunk olyan, hogy egy meccsen három sárga lapot kap egy játékos, a képviselő viszont itt a brüsszeli vizsgálatokra utalt. Lázár azt válaszolta neki: a magyar szuverenitás egyik legfontosabb alapja az energiafüggetlenség kérdése. Az LMP-s képviselő szerint az atomenergia megtartásával a ''30-as években 75 százalékkal drágulhat az áram, Lázár viszont úgy számol, hogy most drágulna közel háromszorosára, ha lemondanák a paksi bővítést.

Lukács Zoltán (MSZP) az orvoselvándorlásról és a tatabányai kórház rossz helyzetéről interpellált. Rétvári Bence azt mondta neki: "nyilván nagyon sok orvosban akkor szakadt el a cérna, amikor nemhogy nem nőtt a fizetésük, hanem csökkent az MSZP-kormányok alatt".

Az LMP-ből Sallai R. Benedek arról interpellált: mikor ismerhetik meg a gazdálkodók a földprivatizáción földeket vásárlók kilétét? Gyakran csak egy tárcsaszámot mondanak be, ki lesz a nyertes, a magyar társadalom pedig nem járhatja végig a 3200 települést, hogy megnézze kifüggesztve, kik vásárolnak - tette hozzá. Nagy István államtitkár szerint nincs probléma, lehetetlen eltitkolni egy ingatlan tulajdonosát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.