BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mentőöv a személyi kölcsön

A karácsonyi vásárlások hajrájában kapóra jöhetnek a személyi kölcsönök azoknak, akik túlvállalták magukat, de biztos jövedelemmel rendelkeznek.

A lakáshitelek népszerűségének növekedését meg sem közelíti a személyi kölcsönök felfutása Magyarországon. Az elmúlt egy évben így is 12 százalékkal nőtt a hazai bankoknál a személyi kölcsönök új szerződéseinek összege a megelőző 12 hónaphoz képest. A hitelkereslet növekedése a hitelintézeteknek és pénzügyi vállalkozásoknak, a kamatok csökkenése pedig az ügyfeleknek jó hír: három évvel ezelőtt még 29 százalék körüli, ma már csak 20 százalék körüli kamatot számítanak fel a bankok az új személyi kölcsönökre, amivel a várható havi törlesztőrészlet 32 ezer forintról 26 ezerre csökkent egy 1 millió forintos, öt évre felvett hitelnél.

A korábbinál jóval alacsonyabb kamatok mellett a hitelezők számos extrával csábítják a hitelfelvevőket: a CIB Bank például a futamidő végéig minden decemberi törlesztőrészletet elenged, a Citibank ajándék tabletet vagy utazási utalványt ajánl. A K&H egyebek mellett pár perc alatt elvégzett előzetes hitelbírálatot, az OTP egy órán belüli kölcsönfolyósítást, a Raiffeisen online regisztráció esetén 2 százalék kamatkedvezményt, a Sberbank pedig három órán belüli hitelbírálatot és 24 órán belüli folyósítást ígér. A Magyar Posta az általa forgalmazott termékekre év végéig a folyósítási jutalék elengedését és akciós kamatot kínál, a Budapest Banknál pedig online indított igényléssel és lakossági számlanyitással akár 10,5 százalékos THM is elérhető.

A gyors hitelelbírálás és -folyósítás miatt több bank ajánlata valós választási lehetőség azoknak, akik a karácsonyi vásárlást az utolsó pillanatra hagyták, de azoknak is, akik megcsappant anyagi tartalékokkal vágnak neki a 2016-os évnek. A személyi kölcsönök nagy előnye az áruhitelekhez képest, hogy nem közvetlenül egy tárgyhoz kötődnek, hanem szabadon, akár többféle célra is felhasználhatók. A szabad felhasználású jelzáloghitelekhez képest egyszerűbb hitelbírálat, gyorsabb pénzhez jutás és fedezetmentesség jellemzi őket, míg a hitelkártyákat, folyószámlahiteleket a rendszeres, szabályozott törlesztési kötelezettség nyújtotta kiszámíthatóságukkal és sok esetben alacsonyabb kamatozásukkal múlják felül. Egyes személyi kölcsönöket pedig kifejezetten tartozásrendezésre fejlesztettek ki a bankok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.