BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Tyco International

Fúzióra lép a Tyco International és a Johnson Controls – jelentette be a két társaság. A hírre a Tyco Internationals árfolyama közel 10 százalékos pluszba ugrott, míg a Johnson Controls kisebb mértékben emelkedett. A tranzakció jelentős, a Tyco International piaci kapitalizációja közel 13 milliárd dollár, míg a Johnson Controls részvényei több mint 23 milliárd dollárt érnek. A megállapodás keretében a Johnson Controlsnak 56 százalékos részesedése lesz az egyesüléssel létrejövő új cégből, ami a Johnson Controls Plc nevet kapja majd, és ír székhellyel működik a jövőben. A várakozások szerint 2016 végén zárulhat le a tranzakció, és éves szinten legalább 150 millió dolláros megtakarítást hoz majd az adófizetésben. A költségek szintjén a fúzió lezárását követő három évben összesen 500 millió dolláros megtakarítás jöhet a szinergiáknak köszönhetően.


A nap vesztese: Caterpillar

Jelentős, több mint 3 százalékos esést mutattak a hétfői kereskedésben a Caterpillar részvényei, amiben nagy szerepet játszhatott, hogy a neves elemzőház, a Goldman Sachs a korábbi semlegesről eladásra rontotta a papírokra vonatkozó ajánlását. Ezt a befektetési bank elemzői azzal indokolták, hogy a nehézgépjárművek piacán tartósan alacsony hozamokat várnak. A Goldman ezzel párhuzamosan a részvényekre vonatkozó célárfolyamát is csökkentette, a korábbi 67 dollárról 51 dollárra, ami a pénteki záróárfolyamnál 16 százalékkal alacsonyabb. A Goldman Sachs szerint a vállalat kilátásai elsősorban az iparágban kiépült túlkapacitás, valamint a meggyengülő kínai kereslet miatt kedvezőtlenek. A legutóbbi negyedévben a Caterpillar leginkább a lassuló kínai gazdaságot okolta amiatt, hogy nem tudta teljesíteni profit-előrejelzéseit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.