BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Az amerikai tőzsdék nyitása előtt közzéteszi negyedéves gyorsjelentését a Chevron. Az olajtársaságtól 28,7 milliárd dolláros bevételt és 46 centes egy részvényre jutó eredményt várnak az elemzők.

A Bank of Japan dönt a monetáris politikai kondíciókról. December óta a részvénypiacok és a jen is nagyot zuhant, így felerősödtek a vélemények, hogy nem várnak tovább az addicionális lazító lépésekkel.

A novemberi párizsi terrortámadások hatásai és a szokatlanul gyenge időjárás miatt valószínűleg nem nagyon nőtt Franciaország GDP-je a negyedik negyedében. A 2015. évre 1 százalékos bővülést várnak.

Az Egyesült Államok (évesített) GDP-növekedési üteme 2 százalékról 0,8 százalékra lassulhatott a tavalyi utolsó negyedévben, ami mögött egyebek között a gyenge export- és beruházási adatok állnak.

Az eurózónából érkezik a januári infláció előzetes becslése. Az EKB szerint a következő hónapokban tartósan alacsonyan, illetve a negatív tartományban maradhat a mutató, és csak év végén jöhet érdemi drágulás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.