BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős veszteséggel zárt a legnagyobb német bank

A Deutsche Bank (DB) a pénzügyi válság óta először zárt veszteséggel, a legnagyobb német bank azt közölte csütörtökön, hogy a múlt évben 6,8 milliárd euró vesztesége keletkezett az egy évvel korábbi 1,69 milliárd euró profit után.

A DB bejelentése nem okozott meglepetést, mivel egy hete profitfigyelmeztetést adott ki, és a bank akkor a veszteség nagyságát 6,7 milliárd euróban prognosztizálta.

A veszteséget jórészt az 5,2 milliárd eurós peres költségek, illetve a közel 1 milliárd eurós szerkezetátalakítási költségek okozták.

A Deutsche Bank arról is beszámolt, hogy a tavalyi utolsó negyedévet 2,1 milliárd euró mínuszban zárta, míg egy évvel korábban 441 millió euró nettó profitja keletkezett.

A bank negyedéves bevétele 6,6 milliárd euró volt, 15 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. Az egész évi bevétel 33,5 milliárd eurót tett ki, ami némileg meghaladja az egy évvel korábbit, változatlan devizaárfolyamon számolva.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.