BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól tartotta magát a BUX

Fokozódott tegnap délután az eladói nyomás a részvénypiacokon, a magyar tőzsdezárás idején a vezető indexek 1-2 százalék körüli mértékben estek. Bár a Stoxx szektorindexek többsége esett, az energiakapcsolt cégeket követő szektorindex erősödött, miután az olaj árfolyama az orosz energiaminiszter szavaira, melyek szerint Szaúd-Arábia a kitermelés csökkentésére tett javaslatot, látványos raliba kezdett. Az OPEC szóvivője azonban cáfolta az orosz miniszter szavait, és ezt követően a kurzus jelentősen esett a napi csúcsához képest, de délután

5 óra körül továbbra is mintegy 2 százalékos pluszban mozgott az olaj árfolyama.

A BUX csütörtökön 8 milliárd forintos forgalom mellett stagnált, a hazai index a kereskedés jelentős részében a szerdai záróértéke közelében oldalazott. Részben a dráguló olajnak köszönhetően a Mol 0,5 százalékot emelkedett, az OTP ugyanakkor 0,1 százalékkal, a Magyar Telekom pedig 0,5 százalékkal került lejjebb, míg a Richter stagnált.

A forint tegnap délután 5 óra körül az euróval szemben minimálisan gyengült, a 315-ös szintet közelítették a jegyzések, míg a dollár-forint kurzus közel fél százalékkal került lejjebb, így 287,5 közelében mozogtak a jegyzések.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.