BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilábal a csődből az American Apparel

Nem térhet vissza az American Apparel (AA) élére Dov Charney – így döntött a delaware-i csődbíróság. A trendi divatcikkeket kizárólagosan Amerikában gyártó vállalkozás alapítója szexbotrányaival, zűrös életvitelével szerzett kétes hírnevet magának, miközben rossz üzleti döntéseivel 200 millió dolláros adósságot halmozott fel a korábban sikeres divatcégnél. Már csak ezért sem tartotta jó ötletnek a bíró, hogy a tavaly októberben csődvédelemért folyamadott céget ismét a gondjaira bízzák. A bíróság ugyanakkor életképesnek találta és elfogadta a hitelezők támogatását bíró új vezetés által előterjesztett kilábalási tervet, így az AA akár a jövő héttől kikerülhet a csődvédelem alól.

A hitelezők egy kisebb csoportjának a bizalmát még mindig élvező Dov Charmey üzleti tervét elvetették. A megállapodás értelmében az AA nagy hitelezői, azaz a Monarch és a Coliseum tőketársaságok, valamint a Goldman Sachs befektetéskezelő cége tulajdonába kerül át – írja a The New York Times. A cégtől 2014-ben kirúgott Charney 300 millió dollár értékű felvásárlási ajánlatot tett a Silver Creek és a Hagan tőketársaságok megbízásából, de nem járt sikerrel.

A meghallgatáson a kisebbségi pakettel rendelkező Carney azzal vádolta korábbi partnereit, hogy tönkreteszik az általa 1989-ben alapított vállalatot. A cég ügyeit belülről jól ismerő Paula Schneider viszont arra szerződött, hogy vezérigazgatóként rendbe tegye az AA dolgait. A cég a konkurensekhez képest drágán árulja termékeit, de fiatal törzsközönsége számára a divatos dizájn és a „Made in USA” érzés megéri a felárat. Szó volt arról, hogy a gyártás egy részét olcsóbb helyre, például Mexikóba vinnék, de erről még nem döntöttek. Schneider mindenesetre az online értékesítési csatornák fejlesztésével, a veszteségesen üzemelő boltjaik bezárásával és a kollekció megújításával próbálja új életre kelteni az American Apparelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.