BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A játékosok és a filmrajongók segítették a Sonyt

Harmadával nőtt a decemberben zárult harmadik üzleti negyedévben a Sony Corp. nyeresége az egy évvel korábbihoz képest, a társaság egymilliárd dolláros profittal zárta az időszakot. A vállalat annak ellenére tudta nagymértékben növelni adózott eredményét, hogy árbevétele csak minimálisan, mindössze fél százalékkal, 21,5 milliárd dollárra nőtt. Az október–decemberi időszak pozitív eredményeit a jól alakuló játékeladásoknak, illetve a médiarészleg sikerének köszönhette a japán cég.

A PlayStation 4 a világ legnépszerűbb játékkonzolja, két év alatt több mint 30 milliót adtak el belőle. A játékkonzolok, szoftverek és szolgáltatások értékesítésével foglalkozó Game & Network Services részleg a decemberben zárult három hónapban 4,9 milliárd dolláros bevételt hozott a vállalatnak, ami 10,5 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest, míg az üzletág üzemi eredménye 45,5 százalékkal ugrott meg. Még látványosabb fejlődést tudott felmutatni a többek között a Sony Pictures Entertainmentet is magában foglaló Pictures részleg, amelynek forgalma közel 27 százalékkal nőtt éves összevetésben, és megközelítette a 2,2 milliárd dollárt. A harmadik üzleti negyedéves gyorsjelentésében a Sony külön kiemelte a mozifilmek pozitív hatását, különösen a legújabb James Bond-epizód, a Spectre, valamint a Hotel Transylvania 2. járult hozzá nagymértékben az üzletág jelentős fejlődéséhez. Négy százalékkal 3,4 milliárd dollárra csökkent viszont a szórakoztatóelektronikai eszközöket – televíziókat, házimozirendszereket, blu-ray lejátszókat – gyártó ágazat bevétele.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.