BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bónuszt ad a Bónuszra az ÁKK

Új sorozatokat indít Bónusz Magyar Államkötvényekből (BMÁK) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A lakossági állampapírok alapkamata az egyéves diszkontkincstárjegyekéhez (dkj) igazodik majd, a kamatprémium a négyéves papírnál 2, a hatévesnél 2,5, a tízévesnél pedig 2,75 százalékos lesz. Tekintettel arra, hogy az egyéves dkj-hozam jelenleg 1 százalék körül van, a márciusban induló új BMÁK-ok kezdeti kamata 3,05, 3,55, illetve 3,8 százalékos lesz.

Az ÁKK a piaci elvárásokra reagálva emelte meg a BMÁK kamatát. A jelenleg is jegyezhető sorozatoknál a kamatprémium csupán 1,25, 2 és 2,75 százalékos, emiatt a 2018-ban lejáró BMÁK most csupán 2,33 százalékos kamatot fizet. Az értékesítési eredmények is gyengék, hiába hosszabbította meg az ÁKK többször is a sorozatok jegyzését, a megcélzott 100 milliárd forintos mennyiségnek csak a töredékét tudta eladni, a 2018-as sorozatból például az idén január 31-ig alig 15 milliárd forintnyi fogyott el. Az inflációt követő kamatozású Prémium Magyar Államkötvények (PMÁK) sokkal népszerűbbek voltak az utóbbi időben, azoknál növelni kellett a kezdetben meghirdetett mennyiséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.