BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: ADT Corp.

Több mint 50 százalékot emelkedett kedden a New York-i tőzsdén az információtechnológiai biztonsági szolgáltatásokat kínáló ADT Corp. árfolyama felvásárlási hírekre. A cég megegyezett az Apollo Global Managementtel, a kockázatitőke-társaság 7 milliárd dollárért veszi meg. Az ajánlati ár 42 dollár részvényenként, ami jóval magasabb, mint az előző napi záróár, hétfőn 27 dollár alatt fejezték be a kereskedést a papírok. A felvásárlást készpénzzel finanszírozza a vállalat. Az akvizíciót követően az új tulajdonos egy cégben egyesíti az ADT-t a Protection 1 nevű, otthonbiztonsági szolgáltatásokat kínáló céggel, amelyet tavaly vett meg. A tranzakció értéke eléri majd a 15 milliárd dollárt, az egyesített vállalat bevétele pedig meghaladja majd a 4,2 milliárd dollárt. Az ADT Corp. egykor a Tyco International leányvállalata volt, 2012-ben választotta le a cég.


A nap vesztese: Telecom Italia

Öt százalékkal gyengültek tegnap a Telekom Italia részvényei, miután a cég a várakozásoktól elmaradó eredményekről számolt be. A távközlési cégcsoport bevételei öt, EBITDA-eredménye közel 18 százalékkal lett alacsonyabb 2015-ben, mint az azt megelőző évben volt, ráadásul közben a társaság eladósodottsága emelkedett. Az okokat elsősorban Brazíliában kell keresni, ahol a Telecom Italia helyi leányvállalata borzasztó évet zárt: bevételei több mint 25 százalékkal zuhantak, a helyzet pedig vélhetően a következő két év során sem javul. A rossz teljesítményt a turbulens gazdasági és politikai helyzet miatt megváltozott piaci feltételekkel igyekezett magyarázni a vezérigazgató. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a menedzsment jelentős átalakítási terveket jelentett be: eszközeladásokkal, leépítésekkel igyekeznek úrrá lenni a helyzeten.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.