BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertesei: London Stock Exchange és Deutsche Börse

Szárnyalásba kezdett kedden délután a London Stock Exchange (LSE) és a Deutsche Börse (DB) részvényeinek árfolyama, miután a cégek megerősítették: a két tőzsde menedzsmentje előrehaladott megbeszéléseket folytat a fúzióról. Az LSE árfolyama 18 százalékos pluszban is járt, ami tíz éve a legnagyobb emelkedés. A frankfurti tőzsdét működtető DB részvényei pedig 6 százalék felett erősödtek. A részvénycserés fúzió nyomán a vezető globális infrastruktúrával rendelkező európai tőzsde jönne létre – tette hozzá a két társaság. Az LSE és a DB 2000 óta harmadszor fut neki az egyesülési kísérletnek, a mostani tervek szerint az új társaságban 54,4 százalékot szerezne a DB.


A nap vesztese: Standard Chartered

Kiábrándította a befektetőket a tavalyi évre vonatkozó jelentésével a Standard Chartered, miután a brit pénzintézet 1989 óta először veszteségről számolt be. Az évet 2,196 milliárd dolláros mínusszal zárta a bank, szemben az egy évvel korábbi, 2,7 milliárd dolláros profittal. A romló teljesítmény főként a nem teljesítő hitelek számának emelkedésével, valamint a költséges reorganizációs program megkezdésével volt magyarázható. Az új stratégiát a bank tavaly novemberben publikálta, az átalakítások része egy 100 milliárd dollár értékű eszközeladási program és 15 ezer dolgozó elbocsátása. Decemberben a Standard Chartered 5,1 milliárd dollárnyi tőkét emelt részvénykibocsátáson keresztül. A papírok árfolyama 10 százalék feletti mínuszban is járt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.