BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke Brüsszelben szólal fel az Európai Parlament gazdasági bizottsága előtt az idei első monetáris párbeszéd keretében. Az esemény délután 3 órakor kezdődik.

Japánból az előzetes negyedik negyedéves GDP számai érkeznek. A várakozások szerint – évesített értelemben – 0,7 százalékos lehetett a zsugorodás, ami az ötödik negatív negyedéves adat lenne az elmúlt három évben.

Kínában a januári külkereskedelmi adatokat közlik. Az export 2 százalékkal, míg az import 3,9 százalékkal csökkenhetett, vagyis a többlet apadhatott, ám még mindig 60 milliárd dollár felett maradhat.

Az euróövezet decemberi külkereskedelmi adatait közli az Euro­stat. Az export szép növekedést mutathatott év végén, így a külkereskedelmi többlet 22,7 milliárd euróra nőhetett a novemberi 19,9 milliárdról.

Február harmadik hétfőjén az Egyesült Államokban az elnökök napja miatt munkaszüneti nap van, így a kötvény- és részvénypiacok is zárva tartanak. Kanadában szintén nemzeti ünnep miatt szünetel a kereskedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.