BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Az USA tavalyi negyedik negyedéves GDP-jének felülvizsgált adatait közlik. Az első jelentés 0,7 százalékos évesített növekedési ütemről számolt be, a várakozások szerint ezt most 0,4 százalékra módosíthatják.

A személyes jövedelmek és kiadások januári adatait ismertetik az USA-ban. A jövedelmek 0,4, míg a fogyasztás 0,3 százalékkal emelkedhetett, ami mindkettőnél gyorsulást jelentene decemberhez képest.

Németországból érkezik a februári harmonizált fogyasztói árindex első becslése. Januárban 0,4 százalékkal jártak magasabban az árak, mint egy évvel korábban. Most 0,1 százalékos éves drágulásra számít a piac.

Japánban a januári fogyasztói árindexet teszik közzé. Az éves mutató mérsékelt drágulást jelezhet, havi alapon viszont továbbra is csökkenhettek az árak, a piaci várakozások szerint 0,1 százalékkal.

Írországban általános választásokat tartanak. A felmérések eredményei arra utalnak, hogy Enda Kenny kormányfő pártja, a Fine Gael mostani koalíciós partnerével, a Munkáspárttal elveszítheti a hatalmat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.