BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kínai hírek nyomasztják a befektetőket

A hétfőn közzétett, várt alatti kínai feldolgozóipari adat tovább erősítette az ázsiai ország gazdaságának lassulásával kapcsolatos félelmeket. Elsősorban ezzel volt magyarázható, hogy estek a nyugat-európai tőzsdék, és keményen adták az olajat a befektetők. A kedvezőtlen nemzetközi hangulat ellenére a magyar tőzsde jól tartotta magát, és a BUX értéke 0,4 százalékot erősödött 7,1 milliárd forintos forgalom mellett. Ebben az is szerepet játszott, hogy szinte az összes nagypapírt vették a befektetők: a Mol árfolyama 0,3 százalékot erősödött, és 13 980 forinton zárt, a Magyar Telekom árfolyama nem változott, 396 forinton fejezte be a kereskedést. Az OTP árfolyama 0,8 százalékos erősödést követően 6135 forinton fejezte be a napot, míg a Richter 0,2 százalékos emelkedést követően 5611 forinton zárt.

Az euróval szembeni árfolyam 310,7 forint körül billegett a hétfő délutáni kereskedésben, ami csaknem kéthavi csúcsot jelentett. Közben a dollár-forint árfolyam a nap eleji 287-hez közeli szintről 285-ig emelkedett, s ezzzel 1 százaléknyit erősödött a forint, míg egy svájci frankért 280 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.