BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megújult technológia a New York-i tőzsdén

Megkezdte a technológiai átállást a New York-i értéktőzsde (NYSE): tulajdonosa, az Intercontinental Exchange (ICE) fokozatosan egy új, egységes szoftverre támaszkodó platformra akarja átvinni a NYSE égisze alatt zajló teljes kereskedést. Az ICE 2013-ban vette meg a NYSE Groupot, és már akkor közölte, hogy megújítják az elavult technológiai hátteret. A Pillar nevű integrált kereskedési platformon részvényekkel és opciókkal is lehet majd üzletelni, egységes specifikáció alapján – közölte már egy évvel ezelőtt a NYSE vezetése –, az eddiginél egyszerűbb, de ugyanolyan hatékony rendszerben. Ma az USA-ban tizenegyféle piacon kereskednek értékpapírokkal, ebből tíz a NYSE Group, a Nasdaq vagy a Bats égisze alá tartozik, a két utóbbi technológiailag fejlettebb a NYSE-nél. A New York-i tőzsde tegnap az Arca alternatív kereskedési platformot kezdte átállítani a Pillarra, ha a beüzemelés sikerrel jár, akkor jövőre a NYSE Group alá tartozó összes piacon ezt használják majd.

Tavaly júliusban a technológiai hiányosságokat tették felelőssé azért, hogy a NYSE-n több mint három órára leállt a kereskedés. Az új kereskedési platformokra való átállás nem szokott simán menni: 2010-ben Londonban, 2013-ban Chicagóban okozott kisebb-nagyobb fennakadásokat a hasonló váltás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.