BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordot döntött a postai megtakarítási állomány

Az elmúlt év végén már több mint ötvenezer Posta Bankszámlát nyitottak a postán, amely ezen túlmenően pedig a nyár során belépett a személyi kölcsönök piacára is. Nemcsak folyószámlaügyeit intézi egyre több lakossági ügyfél a Magyar Postán, hanem befektetéseit is. Tavaly a minden eddigi rekordot meghaladó, közel 570 milliárd forintos megtakarítási állományból csaknem 110 milliárd forintos állomány a 2013-ban alakult Magyar Posta Befektetési Zrt. kezelésben volt. Értékpapírszámlával 2015 év végén 40 ezer ügyfél rendelkezett. A Magyar Posta által közvetített megtakarítási állomány háromnegyedét állampapírban helyezték el az ügyfelek. A közleményből az is kiderül, hogy az elmúlt évben a posta ügyfelei csaknem 240 ezer biztosítási szerződést kötöttek.

„A kormány szándéka, hogy a kisebb településeken is minél szélesebb körben elérhetők legyenek a korszerű pénzügyi szolgáltatások, ezzel erősödjön a vidék pénzügyi infrastruktúrája. Ebben fontos szerepe van a Magyar Postának” – ismertette Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára, mint az a posta közleményében olvasható. „A klasszikus postai szolgáltatások iránti igény csökkenése miatt a posta célja, hogy a pénzügyi szolgáltatások erősítésével kompenzálja kieső árbevételét. Ennek érdekében az elmúlt három évben megújította a postákon kínált pénzügyi portfóliót” – ismertette Szarka Zsolt, a Magyar Posta vezérigazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.