BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tejen hízott a Coca-Cola profitja

Az elemzői várakozásokat felülmúló profitot ért el a Coca-Cola.

Az elemzői várakozásokat felülmúló 1,24 milliárd dolláros profitot ért el a decemberrel zárult negyedévben a Coca-Cola. Forgalma eközben 8 százalékkal 10 milliárd dollárra esett, ami nem meglepő, hisz bevételeinek mintegy fele külföldről származik, és a dollár erősödése negatívan hat a hazavitt jövedelmeire. Az üdítőital-gyártó elsősorban a brazil és az orosz piacon mutatkozó recesszióra és a kínai lassulásra panaszkodik, de az európai és a japán fogyasztással sincsen megbékülve – írja a MarketWatch. Az eladott italmennyiség viszont 3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Elsősorban a buborékmentes italok, a tea, a palackozott víz és a tejfélék fogytak jól, de a szénsavas italoknál is volt 2 százalékos bővülés. Hazai piacán is 3 százalékkal nőtt a forgalma, annak a trükknek is köszönhetően, hogy csökkentették a kiszerelési mennyiséget, de az árat már kisebb mértékben vitték lejjebb. A januárban kezdődött üzleti évtől azt várják, hogy forgalmuk és egy részvényre eső nyereségük is 4-6 százalékkal nő (változatlan árfolyamon számolva).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.