BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: IG Group

Közel 3 százalékot emelkedett a londoni tőzsdén kedden az IG Group árfolyama azt követően, hogy a társaság közzétette negyedéves gyorsjelentését. A február végén zárult negyedévben, amely pénzügyi évének harmadik negyed­éve, 122 millió fontos bevételről számolt be a származtatott termékekkel kereskedő társaság. Ez 18 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva, amikor is 103 millió fontos bevételt ért el a cég. Viszont a kilátások nem teljesen felhőtlenek, a menedzsment szerint a marketingköltségek megugrása kedvezőtlen hatással lesz az éves eredményekre. Ugyanakkor hozzátették, hogy erősen kezdődött üzleti évének negyedik negyedéve az új ügyfelek felől tapasztalt erős tőkebeáramlásnak köszönhetően. A keddi emelkedéssel ledolgozta az év eleje óta látott esést a részvény, árfolyama a december végi szint közelébe emelkedett.


A nap vesztese: G-III Apperal Group

Több mint 20 százalékot zuhant az amerikai tőzsdén a ruházati termékeket gyártó G-III Apparel árfolyama, miután a cég publikálta a január végén zárult negyedévre vonatkozó eredményeit. A társaság bevétele 527 millió dollár volt az időszakban, ami 3 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva. Egy részvényre jutó eredménye 17 cent lett, ami azonban nagymértékű visszaesés: a bázisidőszakban 48 centes eredményt ért el részvényenként a társaság. A cég vezérigazgatója a gyorsjelentéssel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy erős év volt 2016, de a saját várakozásaiktól is elmaradt. Ennek oka a szokatlanul enyhe tél volt, amely visszavetette az értékesítéseket. Jól teljesített viszont a Calvin Klein márkája, valamint a csapatsport-ruházati üzletág. Az idei évre mind a bevétel, mind a profit szintjén növekedést vár a vezetőség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.