BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Bristol-Myers Squibb

A Bristol-Myers Squibb bejelentette, hogy megvásárolná a Padlock Therapeutics nevű, magántulajdonban lévő gyógyszercéget. A kiszemelt társaság autoimmun betegségek kezelésére fejleszt készítményeket, a felvásárlással pedig a Bristol-Myers értékes tudáshoz juthat. A Padlock egy kezelési eljárást dolgozott ki a rheumatoid arthritis gyulladásos betegségben szenvedő páciensek számára, a program pedig jó esetben autoimmun betegségek gyógyítására is kiterjeszthető. A tervezett felvásárlás részleteiről egyelőre nem láttak napvilágot információk, és a szóban forgó vállalatok szóvivői sem kommentálták a hírt. A rheumatoid arthritis betegség felmérések szerint a világ népességének mintegy egy százalékát érinti, és a nőknél fordul elő nagyobb arányban. A Bristol-Myers árfolyama egyszázalékos emelkedéssel reagált a bejelentésre.


A nap vesztese: Gilead Sciences

Eladói nyomás alá került a szerdai kereskedésben a Gilead Sciences gyógyszercég árfolyama, miután a kaliforniai bíróság egy szabadalmi jogi vitában a rivális Merck javára döntött. A bíróság döntése értelmében két szabadalom alapján jogosan illeti meg a Merck gyógyszercéget a Gilead Hepatitis C kezelésére kifejlesztett készítményei után befolyó forgalom egy része. A döntés pénzügyi részletei teljes egészében nem ismertek még, határozatot kell ugyanis hozni arról, hogy a Mercket és a szabadalmak társtulajdonosát, az Ionis Pharmaceuticals céget mekkora kártérítés illeti meg. A szóban forgó két készítmény forgalma tavaly 12,5 milliárd dollár volt az Egyesült Államokban. Globálisan pedig az érintett termékek 19,1 milliárd dolláros forgalmat értek el 2015-ben. A Gilead árfolyama 3 százalékot esett a hírre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.