BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Starwood Hotels

Megemelte ajánlatát a kínai Anbang Insurance Group a Starwood-részvényekre, így már 82,75 dollár kínál a papírokért, ami alig magasabb a múlt pénteki záró árfolyamnál. A kínai biztosítótársaság azt akarja megakadályozni, hogy a Starwood és a Marriott Hotels egyesüljön, a hírek szerint a mostani lehet az utolsó próbálkozásuk. A két cég összeolvadásával egyébként a világ legnagyobb szállodalánca jöhetne létre, amelynek értéke 12,2 milliárd dollár lehetne. A bejelentést követően a Starwood papírjai több mint két százalékkal, 84 dollár fölé drágultak a tőzsdén, de a Marriott árfolyama is emelkedett. A három érintett vállalat egyelőre nem kívánta hivatalosan kommentálni a Reuters értesülését, de a hírügynökség úgy tudja, hogy hamarosan megjelenhetnek az ajánlat részletei.


A nap vesztese: Pandora Media

Az internetes zeneszolgáltató részvényei majdnem nyolcszázalékos zuhanással nyitottak hétfőn a Wall Streeten, miután a társaság nem sokkal korábban bejelentette, hogy két és fél év után távozik Brian McAndrews elnök-vezérigazgató a cég éléről. A döntés azonnali hatállyal történt, a vállalat Tim Westergren alapítót nevezte ki új vezérnek. Ezzel együtt a menedzsmentstruktúra átalakításáról is döntöttek, így a jövőben a Pandorának lesz pénzügyi igazgatója is Mike Herring személyében. A cég azt is bejelentette, hogy a korábban megadott sáv felső részében lehet a bevételnövekedésük üteme. A jelek szerint a piacnak nem tetszenek a friss tervek, hiszen az idén már 18 százalékot zuhant az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.