BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Premier Foods

Több mint 6 százalékot emelkedett a Premier Foods árfolyama szerdán a londoni tőzsdén a már egy ideje húzódó felvásárlási sztori miatt. Az amerikai szektortárs, a McCormick & Co. megemelt ajánlattal állt elő: 537 millió fontot fizetne a Premier Foodsért. Ha a hiteleket és a felajánlott részvényeket is belevesszük, akkor az ajánlat 1,5 milliárd fontra értékeli a vállalatot. Ez részvényenként 65 pennynek felel meg, és 5 pennyvel magasabb az előző ajánlatnál, amelyet a Premier Foods annak idején visszautasított azzal a magyarázattal, hogy „jelentősen alulértékeli a cég növekedési lehetőségeit”. A Premier Foods kommunikációs vezetője nem kommentálta a híreszteléseket, de a McCormick szerint a társaság részvényesei jól kell hogy fogadják ezt a kedvezőbb ajánlatot, és azt javasolja a menedzsmentnek, hogy támogassák a felvásárlást.


A nap vesztese: Opko Health

Nyolc százalékot esett szerdán a nyitás előtti kereskedésben az Opko Health árfolyama, miután az USA élelmiszer- és gyógyszerfelügyelete (FDA) tájékoztatta a társaságot, hogy új készítménye beadott törzskönyvi kérelmének elbírálását leállította. Ezt az FDA azzal indokolta, hogy az Opko Health egyik gyártó partnere nem ment át a kötelező vizsgálatokon. A szóban forgó készítmény a Rayaldee, amelyet pajzsmirigy-rendellenességek kezelésére fejlesztett ki a cég. A vállalat gyártó partnere közölte, hogy azonnal reagál a gyógyszerfelügyelet által tett megállapításokra. Az elmúlt 12 hónap során meglehetősen gyengén teljesítettek az Opko Health részvényei, 25 százalékkal értékelődtek le, miközben a széles piacot leképező S&P 500 index 1,5 százalékot esett ugyanezen időszak alatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.