BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Box

Jelentős emelkedést produkáltak a Box részvényei, miután a vállalat kedvező eredménybeszámolót tett közzé tavalyi negyedik negyedévéről. Az internetalapú adattárolással foglalkozó vállalat ugyan továbbra is veszteséges, a veszteség mértéke azonban 50,4 millió dollárra csökkent. A tisztított egy részvényre jutó eredmény 26 cent veszteség lett, szemben az elemzők által várt 29 centtel. A cég árbevétele 36 százalékkal 86 millió dollárra nőtt, ami szintén felülmúlta az elemzők által átlagosan várt 82 millió dollárt. A menedzsment emellett a folyó negyedévre is kedvező várakozásokat közölt, ami pozitív meglepetést okozott az elemzői várakozásokkal összevetve. A részvények több mint 10 százalékot drágultak, a jelentős emelkedésben szerepe lehetett, hogy a papírok több mint felére az utóbbi időben eladási pozíciók épültek ki, melyek egy részét most lezárhatták.


A nap vesztese: Carrefour

A francia kiskereskedelmi üzletlánc, a Carrefour csütörtökön közölte, hogy tavaly jelentősen visszaesett a profitja, elsősorban a vállalatnál zajló reorganizációhoz kapcsolódó magas költségek miatt. A cég nettó eredménye 22 százalékkal 980 millió euróra csökkent 2015-ben, az időszak során 257 millió euró költséget emésztettek fel az egyes országokban zajló reorganizációs folyamatok. Az összehasonlítható alapon számolt üzemi eredmény 2,4 százalékkal, 2,45 milliárd euróra emelkedett, ami főként az európai és a fejlődő piacokon tapasztalt növekedésnek volt köszönhető. A menedzsment tájékoztatása szerint a különböző akciótervek végrehajtása az idén is folytatódik, költségvonzatuk 2,5-2,6 milliárd euró lehet. A vezetőség a tavalyi év után 0,70 euró osztalék kifizetését javasolja részvényenként. A papírok 2 százalékot estek a párizsi tőzsdén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.