BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Mead Johnson Nutrition Co.

Kedden tette közzé negyedik negyedéves számait és 2016-ra szóló terveit az amerikai Mead Johnson Nutrition Company, a kiváló számok és a bejelentett osztalék hatására közel 9 százalékos pluszba ugrott a társaság részvényeinek árfolyama. A gyermektápszereket gyártó vállalat bevétele a Venezuelába történő szállítások visszaesésétől tisztítva 1 százalékkal nőtt. A társaság egy részvényre jutó egész éves eredménye 3,44 dollár lett, amely kismértékben az egy évvel korábban előre jelzett eredménysáv felső határát is meghaladja. A Mead Johnson igazgatótanácsa 0,4125 dolláros egy részvényre jutó osztalékot jelentett be az idei első negyedévre, elsősorban emiatt veszik a társaság papírjait. A vállalat a vezető gyermektápszergyártó a világon, 50 országban 70 különböző terméket adnak el.


A nap vesztese: Valeant

Profit warning és csődveszély borzolja a Valeant befektetőinek kedélyét, a hírre 38,65 százalékot esett a kanadai gyógyszergyártó vállalat részvényeinek árfolyama. Kedden bejelentették, ha nem tudják a felügyeletnek elkészíteni a társaság 2015-ös éves jelentését, akkor az „csődeseményt jelenthet” a cégnek. Az idei első negyedévre most 1,3–1,55 dolláros EPS-t jelzett előre a menedzsment, szemben a korábbi 2,35–2,55 dolláros egy részvényre jutó nyereséggel. A bevételek 2,3-2,4 milliárd dollár körül alakulhatnak, szemben a korábbi 2,8–3,1 milliárd dolláros előrejelzéssel. Az egész évre vonatkozóan 9,5–10,5 dolláros EPS-t jósolnak a korábbi 13,25–13,75 dolláros EPS-sel szemben, míg a bevételek 11-11,2 milliárd dollárt tehetnek ki az eddig érvényben lévő 12,5-12,7 milliárd dolláros bevételi előrejelzéshez képest. A vállalat tavaly került a befektetők célkeresztjébe, amikor kérdések merültek fel az alkalmazott számviteli politikákkal és az üzleti modellel kapcsolatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.