BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A technológiai cégek nagy hete jön

Eddig jól teljesített idén a technológiai szektor. De most jönnek a negyedéves eredmények.

Teljes gőzzel beindul a negyedéves gyorsjelentési szezon a következő napokban, főként a technológia szektor szereplői lesznek aktívak. Számos nagy amerikai technológiai vállalat közzéteszi a héten eredményeit, ami a befektetőknek azért is fontos, mert ciklikus szektorként jó indikátorok az egész gazdaság teljesítményére.

Kedden, zárás után publikálja első negyedéves eredményeit az Intel. A nemrég közzétett globális számítógép-értékesítési adatok alapján sok jóra nem számíthatnak a befektetők, az év első hónapjában ugyanis közel 12 százalékkal zuhantak a PC-eladások. Az Intel pedig a világ legnagyobb chipgyártója a személyi számítógépek piacán, így az Intel processzorai iránti kereslet is gyenge lehetett. Ami némi bizakodással töltheti el a befektetőket, az az, hogy tavaly rendre minden negyedévben felül tudta teljesíteni az elemzői várakozásokat a társaság.

A Yahoo is publikálja kedden zárás után a negyedéves gyorsjelentését. Az internet egykori úttörője mind a bevételek, mind a profit szintjén csökkenésről számolhat be az elemzői prognózisok szerint, de az eredmények kevésbé lesznek most érdekesek. Inkább az lesz a fókuszban, hogy kik adtak ajánlatot az április 18-i határidőig a társaság internetes hirdetési üzletágára. A spekulációk szerint az amerikai távközlési cég, a Verizon Communications lehet a befutó. A becslések szerint 4-8 milliárd dollárt kaphat majd érte a Yahoo.

Szerdán közzéteszi negyedéves gyorsjelentését a német SAP, de mivel a vállalati szoftvereket fejlesztő cég már a publikált előzetes számokat, nagy meglepetést nem várnak tőle a befektetők.

Csütörtökön, az amerikai tőzsdék zárása után jön két fontos negyedéves gyorsjelentés az amerikai technológiai szektorból. A Google anyavállalata, az Alphabet és a Microsoft számai is nyilvánosak lesznek. A Google attól szenved, hogy az olcsóbban értékesíthető mobilhirdetések miatt az egy hirdetésre jutó bevételek negyedévek óta csökkennek. Ennek ellenére a bevételek szintjén közel 18 százalékos növekedést várnak az elemzők a cégtől az előző év azonos időszakához viszonyítva, egy részvényre jutó eredménye pedig a bázisidőszaki 6,88 dollárról 7,95 dollárra emelkedhet. A Microsoft már nem egy igazi növekedési sztori, a bevétele stagnálhat az előző évi szinthez képest, egy részvényre jutó eredménye pedig csak 5 százalékkal nőhet.

A technológiatúlsúlyos Nasdaq index felülteljesítő volt eddig idén, az év eleje óta több mint 10 százalékot emelkedett, miközben az S&P 500 index kevesebb mint 2 százalékot erősödött.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.