BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már szombatonként is lehet állampapírt venni a postán

Május 21-től a legnagyobb postákon már szombatonként is elérhetőek a Posta által közvetített befektetési termékek, így lehetőség nyílik állampapír vásárlásra is – közölte a társaság. A legtöbb pénzintézetben hétvégén nincs lehetőség a személyes ügyintézésre. A Magyar Posta a növekvő ügyféligényekre reagálva úgy döntött, hogy ismét megteremti annak lehetőségét, hogy szombatonként is lehessen a legnagyobb postákon befektetési ügyeket intézni.

A Posta által közvetített befektetési portfólió legnépszerűbb elemeit az állampapírok jelentik, a Postán keresztül elhelyezett állomány háromnegyedét teszik ki. Fontos tehát, hogy szombatonként is lehetőség nyílik a papíralapú állampapírok mellett, a dematerializált állampapírok forgalmazására, erre eddig még nem volt lehetőség a Postán – nyilatkozta Szarka Zsolt, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója.

A Posta állampapír-forgalmazási tevékenységével hozzájárul az államadósság devizaarányának csökkentéséhez és az államadóság finanszírozásához – mondta Németh Lászlóné, nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár.

A Magyar Posta jelenleg csaknem 650 milliárd forintos megtakarítási állományt kezel, értékpapírszámlával jelenleg 46 ezer ügyfél rendelkezik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.