BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hárommilliárd dollárt kínálhat a Verizon a Yahoo részeiért

Beárazta a Verizon a Yahoo-t, az amerikai mobiltársaság a The Wall Street Journal információi szerint hárommilliárd dollárt fizetne érte, igaz, nem a teljes cégért, hanem csak annak internetes részlegeiért. A lap beszámolója szerint hétfőn járt le az újabb ajánlattételi határidő a komoly problémákkal küzdő technológiai cégre, és a Verizon a legesélyesebb vevőjelöltek között van.

A mobiltársaság korábban már jelezte, hogy a Yahoo bizonyos érdekeltségeire, mint például a szabadalmaira és az ingatlanjaira nem tart igényt. A cég vagyonának ezek a részei az egykor az internetes piac meghatározó szereplőjének számító társaság számításai szerint több mint egymilliárd dollárt érhetnek, és ezek értékesítése is szerepel a tervek között.

A Verizon a múlt évben szerezte meg 4,4 milliárd dollárért az AOL-t, és az újabb szerzeménnyel az online hirdetési piacból hasítana ki magának még nagyobb szeletet.

Nagy valószínűséggel a TPG kockázatitőke-cég is versenyben maradt a Yahooért. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy más korábbi jelentkezők, mint például a szintén a kockázati tőkét képviselő Advent International és a Visa Equity Partners, illetve a Quicken Loans alapítója, Dan Gilbert által vezetett csoport tett-e ajánlatot.

A múlt hónapban a The Wall Street Journal arról írt, hogy a Verizon és más potenciális jelentkezők 2 és 3 milliárd dollár közötti ajánlatot tehetnek a Yahoo alaptevékenységeire. Ez nagymértékű visszaesés a korábbi becslésekhez képest, hiszen még néhány hónapja is 4–8 milliárd dollárosra értékelték a társaság internetes részlegeit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.