BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Tiffany & Co

Lendületes emelkedésbe kezdett csütörtökön az amerikai luxusékszergyártó, a Tiffany & Co árfolyama, a papírok közel 5 százalékkal értékelődtek fel a nyitás előtti kereskedésben. A befektetők annak örültek, hogy a társaság az idei második negyedévben váratlanul magas profitot ért el, köszönhetően a csökkenő nyersanyagköltségeknek. Az ugyancsak kedvező hír volt, hogy emelkedett a cég bruttó fedezeti szintje, az egy évvel korábbi 59,9 százalékról 61,9 százalékra. Mind a bruttó fedezeti szint, mind az egy részvényre jutó eredmény felülmúlta az elemzői várakozásokat, viszont a legalább egy éve nyitott üzletek eladásai 8 százalékkal estek vissza, miközben az elemzők csupán 6,9 százalékos csökkenésre számítottak. A menedzsment továbbá kedvező előrejelzéseket fogalmazott meg a folyó negyedévre vonatkozóan.


A nap vesztese: Mylan

Öt százalékkal esett a Mylan gyógyszergyártó árfolyama a nyitás előtti kereskedésben, miután a novemberi amerikai elnökválaszáson esélyesebbnek tartott jelölt, Hillary Clinton felszólította a céget, hogy csökkentse EpiPen készítményének az árát. A gyógyszer ára 400 százalékkal emelkedett az elmúlt években, így az allergiás tünetekkel küzdők számára nélkülözhetetlen készítmény széles társadalmi rétegek számára egyszerűen elérhetetlenné vált. A befektetők aggodalma is teljesen érthető, tekintettel arra, hogy a Mylan üzemi eredményének közel 40 százaléka az EpiPen forgalmazásából származik. Az is merőben szokatlan, hogy egy esélyes elnökjelölt egy piaci alapon működő céget arra szólítson fel, változtasson az árain. Az ilyen fellépés durva beavatkozás a vállalat életébe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.