BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Valeant

Jelentősen emelkedett a kanadai gyógyszercég, a Valeant árfolyama. A 9 százalékos ugrás egyebek között azért következett be szerdán a nyitást megelőző amerikai kereskedésben, mert a minap érkezett egy kedvező elemzői ajánlás a cégre. A Mizuho Securities 11 dollárról 25 dollárra emelte a Valeant részvényeire vonatkozó célárfolyamát, ezzel párhuzamosan a részvényekre vonatkozó ajánlás a korábbi alulsúlyozásról semlegesre javult. A Mizuho megemelt célára is alacsonyabb azonban a jelenlegi tőzsdei árfolyamnál, kedden 26,6 dolláron zártak a részvények. Tavaly ősszel kezdődtek a problémák az azóta komoly botrányokba keveredett vállalatnál: agresszív áremelési gyakorlata, a befektetők tájékoztatásának.


A nap vesztese: Lowe’s

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai lakberendezési-kereskedelmi lánc, a Lowe’s részvényei. A papírok több mint 5 százalékot estek szerdán a nyitás előtti kereskedésben, miután a befektetőket kiábrándították a társaság negyedéves eredményei. A júliussal végződő 3 hónap során a Lowe’s 1,3 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el 18,3 milliárd dolláros árbevétel mellett. A számok alulmúlták az elemzői várakozásokat. A menedzsment rontotta a folyó üzleti évre vonatkozó előrejelzéseit is, az egy részvényre jutó eredmény a korábban várt 4,11 dollár helyett 4,06 dollár lehet. A legalább egy éve nyitva tartó üzletek forgalmánál megerősítették az éves 4 százalékos növekedési prognózist. A keddi záróárral számolva a papírok év eleje óta 7 százalékos emelkedést mutattak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.