BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Tesco

Közel 4 százalékot emelkedett kedden a Tesco árfolyama, a befektetők annak örültek, hogy csak 0,4 százalékkal csökkentek a brit kiskereskedelmi lánc eladásai Nagy-Britanniában az elmúlt 12 hétben, ez ugyanis az elmúlt fél évben a legalacsonyabb visszaesés volt. Ráadásul úgy tűnik, egyre közelebb van az az idő, amikor a Tesco eladásai ismét emelkedhetnek, erre pedig 2015 márciusa óta nem volt példa. A brit piacon egyébként továbbra is brutálisan erősek a német diszkontláncok, az Aldi értékesítése 10,4 százalékkal, a Lidl eladása pedig 12,2 százalékkal emelkedett az elmúlt negyedévben. Piaci részesedésük pedig már 6,2, illetve 4,5 százalék volt, miközben a Tescóé tovább csökkent, augusztus közepén már csak 28,1 százalék volt.


A nap vesztese: Telekom Austria

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek a Telekom Austria részvényei, a papírok 2,4 százalékot estek a keddi kereskedésben. A befektetőket az bizonytalanította el, hogy az osztrák telekommunikációs cég többségi részvényese, az America Movil (AM) bejelentette, hogy a jelenlegi 51,89 százalékos részesedését 51 százalékra csökkenti, így közel 6 millió részvényt ad el. Ez már nem az első eset, hogy a cégben 2014 óta többségi tulajdonos AM csökkenti a részesedését, a múlt hónapban 59,7 százalékról 51,89 százalékosra faragta pakettjét. A mexikóiaknak az 51 százalék is elég irányító szerepük megtartásához, másrészt pedig bevételeik a devizahatásoktól szűrten 2 százalékkal csökkentek. A telekommunikációs üzletágból származó bevételek 17 százalékkal estek, így elképzelhető, hogy a pénzre is szüksége van a mexikói cégcsoportnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.