BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Micron Technology

Jelentős vételi kereslet bontakozott ki az amerikai technológiai vállalat, a Micron Technology részvényei iránt a hétfői kereskedésben, a papírok több mint 2 százalékot emelkedtek a tőzsdenyitás előtt. A vállalat kapcsán több kedvező hír is érkezett, a Stifel elemzőház a korábbi 15 dollárról 18 dollárra emelte a papírok célárfolyamát, vételi ajánlás mellett. A Deutsche Bank szintén optimistább lett a részvényekre, itt a célárfolyam 16 dollárról 20 dollárra emelkedett. A német bank elemzője szerint a vállalat 10 százalékos üzemi eredményhányad elérésére képes, 15 milliárd dolláros éves árbevétel mellett, ami indokolja fundamentális oldalon a 20 dolláros célárat. A Deutsche Bank új célárfolyama 21 százalékkal magasabb a papírok pénteki tőzsdei záróáránál.


A nap vesztese: olaj

Jelentősebb esést produkált a hétfői kereskedésben az olaj árfolyama, az amerikai WTI októberi határidős jegyzése 1,4 százalékkal csökkent, ezzel ismét 47 dollár alá került. Az olajnak nem kedvezett Janet Yellen pénteki jelzése, a Federal Reserve elnöke ugyanis a Jackson Hole-i konferencián elmondta, az elmúlt hónapokban erősödtek a kamatemelés irányába mutató tényezők. Ez erősítette a dollárt, az olaj pedig, lévén, hogy dollárban jegyzik, szenved, az erősebb dollár ugyanis megemeli a nem dollár alapú vásárlók beszerzési költségeit, ami a keresletet gyengítheti. A következő hetekben a dollár árfolyamának alakulása mellett az OPEC felől érkező nyilatkozatok lehetnek majd meghatározók az olajnál, szeptember végén az olajkartell rendkívüli találkozót tart Algériában, ahol ismét megpróbálhatnak megállapodni a termelési szintek befagyasztásáról.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.