BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: TUI

Közel 4 százalékot emelkedett a német tőzsdén a TUI utazásszervező cég részvényeinek árfolyama. A júniussal zárult negyedévben a társaság bevétele ugyan 4,6 milliárd euróra csökkent az egy évvel ezelőtti 4,9 milliárd euróról, működési eredménye viszont 10 millió euróval 243 millió euróra emelkedett. A vezetőség közölte, hogy az idei nyár a várakozásaiknak megfelelően alakult, és megerősítették a szeptember végén záruló pénzügyi évre vonatkozó prognózist, miszerint az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 10 százalékos profitnövekedést várnak. A brit népszavazás az EU-kilépésről egyelőre nem vetette vissza az utazási kedvet – tették hozzá –, a font gyengélkedése azonban a jövőben negatív hatással lehet a foglalásokra, és áremelésekre kényszerülhet a cég.


A nap vesztese: A. Schulman

Jelentős esést produkáltak az amerikai A. Schulman műanyagipari cég részvényei, az árfolyam közel 20 százalékot esett a nyitás előtti kereskedésben, miután a vállalat a folyó üzleti évére profitwarningot tett közzé. A menedzsment jelezte, hogy legfontosabb piacain, az EU-ban és az Egyesült Államokban is romlik az üzleti környezet, így a folyó évben az egy részvényre jutó eredmény 1,90–1,95 dollár között lehet, szemben a korábban adott 2,40–2,45 dolláros előrejelzéssel. A vezetőség hangsúlyozta, hogy az európai és az amerikai piacokon az utóbbi hónapokban két számjegyű keresletcsökkenést tapasztaltak, az alacsony olajár ugyanis növekvő volatilitást okozott a fontosabb nyersanyagoknál, ezért a vásárlók óvatosabbak lettek, és visszafogták megrendeléseiket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.