BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: DSW

Jelentős emelkedést produkáltak kedden az amerikai piacnyitást megelőző kereskedésben a cipőket forgalmazó kiskereskedelmi vállalat, a DSW részvényei, a papírok közel 5 százalékkal kerültek feljebb. A befektetők megörültek az idei második negyedéves eredményeknek, az egyszeri tételek nélküli egy részvényre jutó eredmény (EPS) ugyanis felülmúlta az elemzői várakozásokat, míg az árbevétel megfelelt a vártnak. A befektetők azt is pozitívan értékelték, hogy éves szinten 25 millió dolláros költségcsökkentési lehetőséget azonosított a menedzsment, amit a vállalat el is szeretne érni, ebből hétmilliót már az idén. A társaság mindemellett megerősítette a folyó üzleti évre vonatkozó előrejelzéseit is, ezek szerint az egyszeri tételek nélküli EPS 1,32–1,42 dollár között lehet.


A nap vesztese: Hershey

Felhagyott az édességipari óriásvállalat, a Mondelez a Hershey csokoládégyártó tervezett felvásárlásával, a felek nem találták elfogadhatónak a tárgyalások folytatását. A Mondelez júniusban tette meg mintegy 23 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, hogy létrehozza a világ legnagyobb édességipari cégét. A Hershey menedzsmentje visszautasította az ajánlatot, ami egy részvényre vetítve 107 dollárnak felelt meg, felerészben készpénzben, fele részben pedig részvényben. Azt, hogy az álláspontok mennyire messze voltak, jól jelzi, hogy a Hershey vezetősége szerint a tárgyalások kiindulási alapja legalább részvényenként 125 dollár kellett volna hogy legyen. A hírre kedden a nyitás előtti amerikai kereskedésben erőteljes eladói nyomás alá került a Hershey árfolyama, a részvények több mint 10 százalékot estek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.