BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét nyereséges a norvég vagyonalap

Nyereséget tudott elérni a második negyedévben a norvég állami vagyonalap: a 890 milliárd dollárnak megfelelő összeget kezelő globális kormányzati nyugdíjalap 1,3 százaléknyi profitot termelt (11,5 milliárd dollár), szemben az első negyedév 0,6 százalékos veszteségével. A részvényportfólió értéke 0,7 százalékkal ment fel, a kötvényeken 2,5 százalékot nyertek. Az ingatlanbefektetésekkel azonban továbbra se jártak jól, itt 1,4 százalékos veszteséget kellett elkönyvelniük.

Az olaj- és gázbevételekből felhalmozott alap az elmúlt egy évben sokat szenvedett a piaci mozgások miatt, megérezte mind a 2016 eleji kínai zűrzavar, mind a csapkodó nyersanyagárak, mind a Brexit hatásait. Ráadásul most először a kormány is megcsapolta, hogy betömje az olajárak esése miatti ütött költségvetési lyukakat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.