BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Osztalékra tör az Appeninn

Bár az Appeninn ingatlan-bérbeadásból származó bevétele és adózott eredménye is alacsonyabb lett az idei első fél évben, mint a tavalyiban, vezetése továbbra is fizetne osztalékot a 2016-os éve után – derül ki a Budapesti Értéktőzsdén szereplő cég gyorsjelentéséből. Bevételének közel 4 százalékos csökkenése mögött egyes projektek tavalyi, a portfólió átstrukturálása miatti értékesítése, valamint a forint erősödése áll. Az eredményt pedig az első fél évben pénzügyileg nem realizált számviteli árfolyamveszteség, valamint a 13 millió svájci frankos hitel tavaly decemberi kiváltásához kapcsolódó költségek rontották.

Az év első hat hónapjában végrehajtott egymillió eurós ázsiós tőkeemelés jelentősebb elemeiként 900 ezer euró névértékű saját kötvény, valamint közel 1,6 millió euró értékben két új ingatlan került az Appeninnhez, amelynek saját tőkéje csaknem 2,2 millió euróval emelkedett. Ennek köszönhetően javult a társaság készpénztermelő képessége, és már a harmadik negyedévben tovább bővülhet az ingatlan-bérbeadásból származó árbevétele. A kötvény-, valamint a banki hitelállomány tavalyi csökkenésének köszönhetően a vállalat adósságszolgálata az idén legalább 650 ezer euróval mérséklődhet.

Ingatlanok, illetve azokat kezelő vállalatok vásárlását is tervezi a közeljövőben a társaság hogy növelje nyereségtermelő képességét. E célból vásárolta meg például augusztusban a Pénzügykutató Intézet több mint 800 négyzetméteres rózsadombi székházát; a nyilvánosságra nem hozott vételár számításaik szerint hét év alatt megtérülhet, miután az Appeninn azonnal hat évre szóló bérleti szerződést kötött az irodaházra az addigi tulajdonossal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.