BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tizedével csökkent a Generali profitja

A nehéz piaci körülmények ellenére is stabil első fél évet zárt a több mint hatvan országban jelen lévő nemzetközi Generali-csoport – így értékelte a trieszti központú társaság az első hat hónap eredményét. A működési eredmény 2,5 milliárd euró lett, ez 10,5 százalékkal maradt el a tavalyitól. Az adózott eredmény 1,2 milliárd euró lett, ez 9,9 százalékkal kisebb a 2015-ösnél. „A visszaesés az alacsonyabb tőkefelhasználású termékekre fókuszáló tudatos üzletpolitika eredménye, ami a jövőbeli nyereségesség megőrzését biztosítja, a jelenlegi kedvezőtlen pénzpiaci feltételek tudatában” – közölte a biztosító.

A vállalatcsoport 37 milliárd eurós díjbevétellel zárta a fél évet. A neméletüzletág 11,1 milliárd eurós díjbevétele 1,3 százalékkal nőtt. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a gépjárműüzletág 2,3 százalékos díjbevétel-emelkedéssel.

A volatilis részvénypiacok hatására az életüzletág díjbevétele 3,5 százalékos visszaeséssel 25,8 milliárd eurót tett ki. Az ágazaton belül a unit-linked termékek 19,9 százalékos csökkenését a megtakarítási és a kockázati célú termékek növekedése ellensúlyozta. Az évesített sajáttőke-arányos megtérülés 12,9 százalékos, ez összhangban van az éves szinten kitűzött 13 százalékos céllal. A vállalat tőkehelyzete továbbra is szilárd, 188 százalékos gazdaságiszolvencia-rátával (Economic Solvency Ratio) rendelkezik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.