BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: európai bankszektor

Látványosan felülteljesítettek a szerdai kereskedésben Európában a bankrészvények, a Stoxx 600 szektorindexei között a banki index mutatta a legnagyobb, 2 százalék körüli emelkedést. A jó teljesítményben az is közrejátszhatott, hogy olyan pletykák jelentek meg, melyek szerint a Deutsche Bank vizsgálta a Commerzbankkal való összeolvadás lehetőségét. Lapértesülések szerint a még tervnek sem nevezhető teoretikus lehetőség vizsgálata állítólag nagyon korai szakaszában jár, és nem tiszta, hogy felmerül-e még egyáltalán komolyan vehető opcióként. Az, hogy mégis előkerült, mindenesetre erős bizonyítéka annak, mekkora bizonytalanság uralkodott el a Deutsche Bank háza táján. A Deutsche Bank és a Commerzbank árfolyama is 4 százalék körüli erősödést mutatott a frankfurti kereskedésben.


A nap vesztese: Brown-Forman

Jelentős eladói nyomás alá kerültek az alkoholmárkákat birtokló Brown-Forman részvényei, közel 5 százalékot estek az amerikai piacnyitás előtti kereskedésben. A befektetők csalódottan fogadták a vállalat negyedéves eredménybeszámolóját. A Jack Daniel’s, a Finlandia és a Korbel márkák tulajdonosa 144 millió dolláros, egy részvényre vetítve 37 centes adózott eredményről számolt be a júliusban végződő első pénzügyi negyedévére, ez lényegében stagnálás az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest. A bevételek a bázisidőszaki 699 millió dollárról 661 millió dollárra csökkentek. Utóbbi elmaradt az elemzői várakozások 674 millió dolláros átlagától, míg az egy részvényre jutó eredmény megfelelt a konszenzusnak. A teljes pénzügyi évre a menedzsment 1,17–1,81 dolláros egy részvényre jutó eredményt vár, ami megfelel a jelenlegi elemzői előrejelzéseknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.