BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó árat fizetett a CIG az MKB-biztosítókért

Nagyon jó áron veszi meg a CIG két biztosítója az MKB nevet viselő két biztosítót – kommentálta Kádár Gabriella, a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. vezérigazgatója a múlt pénteken bejelentett tranzakciót. Ennek során a CIG Pannónia Életbiztosító az MKB Életbiztosító 98,97, míg a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító az MKB Általános Biztosító 98,98 százalékát vásárolja fel a német Versicherungskammer Bayerntől. Azt azonban, hogy mennyi ez a „jó ár”, Kádár nem árulta el. Arra hivatkozva, hogy a pénzügyi zárás még történt meg, az a cég reményei szerint legkésőbb az idén lezajlik, amint engedélyezi a Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal a tranzakciót.

Így a befektetők legkorábban a CIG várhatóan február közepén megjelenő gyorsjelentéséből értesülhetnek a vételárról. Addig csupán irányadó lehet, hogy a két MKB-biztosítóban addig többségi tulajdonos németek 2014 karácsonya előtt egy nappal összesen egymillió euróért vásárolták meg a szanálás alá került MKB Bank 36,5, illetve 37,5 százalékos részesedését.

A CIG biztosításai között túlsúlyban vannak a unit-linked életbiztosítások, míg az MKB inkább kockázati és klasszikus megtakarításos életbiztosításokat értékesít, ezzel a termékportfóliónk kiegyensúlyozottabb lesz – indokolt Kádár. Emellett az is a szemük előtt lebegett, hogy a CIG ezentúl az MKB fiókjaiban is tudja értékesíteni termékeit, ami így kedvező növekedési lehetőségekkel kecsegtet. A biztosításközvetítők száma a jövőben csökkenhet, így a klasszikus ügynöki értékesítés helyett más értékesítési csatornák kerülhetnek előtérbe. Végül az is közrejátszott a tranzakcióban, hogy a CIG egy bankkal közösen több összeillő terméket – például hitelfedezeti biztosítást – tud értékesíteni.

Az ügyfeleket várhatóan 2017-ben veszik át a CIG biztosítói, a változásokról minden érintettnek értesítést küldenek, de a tulajdonosváltásból semmit nem érzékelnek – állította a CIG Pannónia vezérigazgatója. Hozzátette: továbbra is figyelik az akvizíciós lehetőségeket, újabb felvásárlásra azonban közeljövőben nem lehet számítani. Így a befektetők reménykedhetnek abban, hogy az MKB-biztosítók megvétele miatt az idén elmaradt osztalékfizetésre a jövőre mégis sort kerít a Budapesti Értéktőzsdén szereplő cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.