BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keveslik a részvényesek a Rába-osztalékot

A Rába a múlt heti közgyűlési előterjesztésében a cég menedzsmentje 20 forintos osztalék kifizetésére tett javaslatot. Ma a társaságban a szavazatok több mint 1 százalékával rendelkező három részvényes az április 13-i közgyűlésnek azt javasolta, hogy a Rába törzsrészvényenként 50 forint osztalékot fizessen.

Ez a menedzsment javaslatához képest nem 1,7, hanem 4,4 százalékos osztalékhozamot jelentene. A kezdeményezők azt javasolják a közgyűlésnek, hogy ha a megemelt osztalékról szóló javaslatot nem fogadják el, akkor a Rába indítson saját részvény visszavásárlási programot. Azt is javasolják, hogy a Rába változtasson osztalékpolitikáján.

Úgy vélik, hogy a cégnek az IFRS szerinti konszolidált beszámoló eredmény-kimutatásában szereplő adózott eredmény 50 százalékát elérő, minimum 50 forintos osztalékot kellene fizetnie azzal a megkötéssel, hogy a társaság nettó eladósodottsági rátája a 40 százalék alatti tartományban maradjon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.