BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Százmilliós bírságot vet ki a Fed a Deutsche Bankra

Százmilliós bírságot vet ki az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) a német Deutsche Bankra. Az európai pénzéntézetnek 157 millió dollárt kell befizetnie, mert elhanyagolta felügyeleti kötelességeit. A Fed szerint a bankon keresztül ugyanis piaci szereplők, elsősorban devizapiaci spekulációkat folytattak, belső információk felhasználásával. Külön érdekesség, hogy a bírság egy részét  - 19,7 millió dollárt – azért vetette ki a Fed, mert a Deutsche Bank bennfentes kereskedelmet folytatott az amerikai piacon.

A Deutsche Bank számára rövid idő alatt ez már a harmadik nagyobb összegű felügyeleti bírság az Egyesült Államokban: az orosz pénzmosási ügyletekben való részvétel miatt a pénzintézet januárban 630 milliós, míg tavaly év végén 7,2 milliárd dolláros kártérítést róttak ki a bankra, az amerikai jelzáloghitelek piacán véghezvitt manipulációiért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.