Jelentős áremelkedésre számíthatnak a rendszeres avokádófogyasztók. A FAO adatai szerint a fő termelőnek számító Mexikóban egy kilogramm gyümölcsért 2,5 eurót, azaz éppen az egy évvel ezelőtti ár dupláját kérik el a termelők. Az áremelkedésnek több oka is van, egyrészt a fő felvevőpiacnak számító Egyesült Államokban jelentősen nőtt az avokádó iránti fogyasztói igény. Egy átlag amerikai évente csaknem három kilogrammot fogyaszt el a gyümölcsből, tízszer annyit, mint 2006-ban.
Másrészt az új felvevőpiacokon, Kínában és egyre inkább Európában is nőtt az avokádó utáni kereslet, mivel a gyümölcsről széles körben elterjedt, hogy fogyasztása jótékony hatással van az egészségre. Azonban a legnagyobb avokádótermelő Mexikóban (ahol a világszerte termelt mennyiség több mint hatvan százalékát szüretelik) szembe kell nézni azzal, hogy a trópusi gyümölcs termesztése lassan egyre súlyosabb környezeti károkat okoz. A fő avokádótermesztő Michoacan államban tavaly 1,6 millió tonnát szedtek le és exportáltak a gyümölcsből, míg 2013-ban még csak 1,4 millió tonnát, a termőfelület növekedése viszont az esőerdők területének nagymértékű csökkenésével jár együtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.