BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

DiCaprio beszállt a gyémántiparba

Egy mesterségesen előállított gyémántokkal foglalkozó, San Franciscó-i cégbe fektetett be Leonardo DiCaprio Oscar-díjas színész.

A drágaköveket a földben lezajló kémiai folyamatokat mesterségesen előidéző eljárással előállító cég honlapján a színész elmondta: büszke arra, hogy emberi és környezeti veszteségek nélkül készítenek gyémántokat, amelyekről nem kell bizonygatni, hogy nem háborús környezetből származnak, ráadásul nem mennek át egy tucat közvetítő kezén sem. DiCaprióra nagy hatással lehetett az afrikai háborús konfliktusok fegyvereinek vásárlásához szükséges, embertelen körülmények között kibányászott gyémántokról szóló, 2006-os Véres gyémánt című film, amelynek főszereplője volt.

A cég hangsúlyozza, ezek a gyémántok nem háborús zónákból származnak, ez ugyanis visszatetszést kelt a vevők körében, akik a mesterségesen előállított gyémántok felé fordultak. Az Origo cikke szerint a gyémántiparnak ennél is nagyobb csapást jelent a fiatalok házasodási kedvének megcsappanása. Másik probléma a tetemes diákhitellel rendelkezők számának emelkedése. A gyémántipart ugyanakkor segítette is a válság: 2009-től folyamatos emelkedést mutat a befektetési szándékkal vásárlók köre, valamint az, hogy nőtt a kínai milliomosok száma.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.