BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot vágott a Richter célárán a J. P. Morgan

A korábbi 8230 forintról 7310 forintra vágta vissza a Richter részvényeire megfogalmazott célárát a J. P. Morgan, ajánlása pedig felülsúlyozásról semlegesre változott.

A korábbi 8230 forintról 7310 forintra vágta vissza a Richter részvényeire megfogalmazott célárát a J. P. Morgan, ajánlása pedig felülsúlyozásról semlegesre változott. A bejelentésnek azonnali hatása volt az árfolyamra, a szerdán még 7000 forinton záró papír ára 6821-ig esett a nyitást követő percekben, délután 1,4 százalékos mínuszban, 6900 forint környékén vették a részvényeket.

A J. P. Morgan szakértőinek indoklása szerint a Richter generikus üzletági árrései az elmúlt két negyedévben csalódást okoztak, a társaság legújabb előrejelzésében 2 százalékos áreróziót vetített előre a teljes termékskálán, beleértve a fogamzásgátló-szegmenst is. Pedig az erősödő rubel érdemi hátszelet adott az üzletágnak, ám ennek hatása lassan kiárazódik. Az elemzők az idei évre 300 bázispontos csökkenést jósolnak a generikus szegmens marzsaiban, a jövő évekre átlagosan 100 bázispontos zsugorodást várnak. A fogamzásgátló-portfólióban az éves marzserózió 70 bázispontos lehet. A J. P. Morgan a jövő év második feléig – akkor kerülhet piacra az Esmya – nem lát további katalizátort a részvényárfolyamra nézve, ezért a profitrealizálást javasolja. A Reuters adatbázisában az elemzői célárak átlaga 7101 forint, 3 szakértő felülsúlyozásra, 3 vételre, 2 tartásra, egy pedig eladásra javasolja a részvényt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.