BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vonzza a Teva az értékalapú befektetőket

Dacára a kifejezetten jónak mondható negyedik negyedéves gyorsjelentésnek, a Teva Pharma grafikonja még mindig egy fekete jelzésű sípályára hasonlít.

Dacára a kifejezetten jónak mondható negyedik negyedéves gyorsjelentésnek, a Teva Pharma grafikonja még mindig egy fekete jelzésű sípályára hasonlít. A részvénykurzus 2016 márciusában egy fej és vállak alakzatból tört le 58 dolláron, és az eladók a 44 dolláros célárig préselték szinte egyhuzamban a jegyzést.

Az árfolyam-erodációnak sem a célár érintése, sem a 33 százalékos árbevétel-növekmény, sem a 4,3 százalékos osztalékhozam, de még az 5,30-os EPS-várakozás sem tudott véget vetni. A befektetők április közepéig a 31,65-os támaszban bízhattak, hogy talán az lehet a szánkópálya alja, de ez is letört. Ezek után várhatóan a 27,75 USD-os (Fibonacciból számított célár) értékig ütik majd a papírokat.

A mostani árfolyammozgás több szempontból is érdekes. Egyrészt a shortosok tiszta célt kaptak, másrészt a heti felbontású grafikon további izgalmakra hívja fel a szemfüles kereskedők figyelmét. Az indikátorok ezen az időosztáson már emelkedő mozgásban vannak, azaz az ármozgással ellentétes irányultságot, pozitív divergenciát jeleznek. Hogy ez a technikai formáció jól működjön, egy mélyebb leszúrásra és egy jó méretes zöld gyertyára lenne szükség a heti grafikonon. Elképzelésem szerint ez az egy méretes zöld heti gyertya beindíthatja a shortzáró ralit, ami akár a csökkenő trendet is megtörheti.

A generikus gyógyszerek gyár­­tóira rájár a rúd a Trump-admi­niszt­ráció miatt, így a piac erős diszkonttal értékeli őket. Az elemzői átlagokat és az előremutató árazásokat alapul véve a Teva fair árazása 55 dollárra taksálható. A modellekben a kockázati tényezők enyhülése jelentős változást indukálhat, hiszen az átlagos diszkontszint 37, a kicsit optimistább már 50 dolláros értékeltséget hozhat. A Pristiq antidepresszáns sikeresen elstartolt márciusban, és az FDA befogadta engedélyezésre az SD-809 molekulát. Az értékalapú befektetőkre a fentiek igazi mágnesként hathatnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.